Aan de basis van elke mooie en goed functionerende tuin ligt een gedegen tuinontwerp. Een doordacht plan biedt helderheid, structuur en ruimte voor creatieve vondsten. Studio Ewald Jamin geeft op persoonlijke wijze en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever vorm aan intieme stadstuinen, lommerrijke buitens maar ook compleet aangeklede terrassen en balkons. Wij voelen ons thuis bij elk formaat buitenruimte.

Wars van trends
In onze ontwerpen zijn wij voorstanders van evenwicht en rust. Evenwicht in ruimte en rust in beleving. Duurzaamheid boven tijdelijke oplossingen. Veel aandacht besteden wij aan structuurcontrasten in materialen en beplantingen. Onze passie voor bomen en planten komt tot uiting in doortimmerde plantschema's die kunnen variëren van arbeidsintensief tot onderhoudsvriendelijk. Een tuin of buitenruimte moet jaarrond interessant zijn. Door (groenblijvende) structuren en vorstbestendige potten behoudt de tuin ook in de wintermaanden een aantrekkelijk beeld.

Op maat gesneden tuinontwerp
Wij besteden een meer dan gemiddeld aantal uren aan het ontwerpproces. Dat begint al met het inleven in de wensen van de opdrachtgever en het terdege doorgronden van de mogelijkheden die een locatie biedt. Luisteren en aanvoelen is onze eerste zorg voordat het eigenlijke creëren begint. In de uitwerking van onze ideeën zijn detailleringen vaak net zo belangrijk als het uitgangspunt. Studio Ewald Jamin richt zich dan ook op die opdrachtgever die een meer dan gemiddeld belang hecht aan kwaliteit in ontwerp en in details.

Werkwijze
Het ontwerpproces start met een afspraak voor een kennismaking op locatie. (Hiervoor zijn we helaas genoodzaakt een kleine borg in rekening te brengen. Deze zal bij het verlenen van de opdracht worden gecrediteerd.) Op basis van deze ontmoeting, waarbij u uw wensen kenbaar maakt en we de mogelijkheden doornemen, maken wij vervolgens een offerte voor onze creatieve inbreng. Een ontwerp van Studio Ewald Jamin omvat doorgaans het schetsplan dat uitvoerig met u wordt besproken en de bijkomende uitwerkingen met onder meer de beplantingsschema's. Dit zogenoemde bestek kunt u vervolgens bij diverse hoveniersbedrijven laten calculeren. Vanzelfsprekend kunnen wij u in de keuze daarbij adviseren en begeleiden. Ook bij de realisatie en het onderhoud van uw tuin bieden wij - als onafhankelijk adviseur - u de mogelijkheid u terzijde te staan.

Binnenlopen zonder afspraak
Elke donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom in onze tuin met paviljoen aan de Ketelboetersteeg 17A te Leiden. In de maanden april t/m september zijn we op deze tijden tevens op zaterdag geopend.