Hof van Holland, de ommuurde stadstuin bij onze studio, vormt een ware oase in het gezellige hart van de oude universiteitsstad Leiden. Met een eeuwenoude beuk als decor vindt u in deze historische tuin tal van tuinornamenten in hun 'natuurlijke' omgeving. We merken dat veel mensen bij een bezoek aan Leiden onze tuin als een rustgevende pauze ervaren. Elk jaargetijde is er weer van alles te zien, zowel bijzondere beplanting als nieuwe aanwinsten in onze collectie tuinornamenten.

Tuinwinkel in ornamenten, potten en tuinvazen
De tuinwinkel bij onze ontwerpstudio is gaandeweg ontstaan doordat vorstbestendige potten, vazen en ornamenten vaak een logisch onderdeel van het tuinplan vormen. Het speuren naar fraaie, authentiek ambachtelijk vervaardigde stukken is een activiteit waarmee wij ons al jarenlang enthousiast bezig houden. Met verschillende ateliers in binnen- en buitenland is inmiddels een goede relatie opgebouwd.

Vorstbestendig en handgemaakt
In de tuinwinkel zijn tuinornamenten en potten te vinden in verschillende materialen zoals lood, brons, zink, terracotta (Impruneta), zandsteen en hardhout. Veel klassieke maar ook abstractere, meer strakke vormen. Al deze materialen zijn zonder meer geschikt om er buiten jarenlang van te genieten. Een bijzondere plaats wordt ingenomen door een unieke collectie klassieke bronzen sculpturen uit Italië waaronder befaamde Chiurazzi-bronzen.

Binnenlopen zonder afspraak
Elke donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom in onze tuin met paviljoen aan de Ketelboetersteeg 17A te Leiden. In de maanden april t/m september zijn we op deze tijden tevens op zaterdag geopend. Mocht u liever op een andere dag of ander tijdstip onze studio en tuin willen bezoeken dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.